
Mersin’in Anamur ilçesinde, İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından KYK yurtlarında kalan üniversite öğrencilerine yönelik bir tanışma ve kaynaşma etkinliği düzenlendi.
Etkinlik, Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nda gerçekleştirildi. Öğrenciler, güzel havanın tadını çıkararak piknikte bir araya geldiler.
Programa Anamur İlçe Müftüsü Mehmet Fidan, Din Hizmetleri Uzmanı Fatma Fidan, İlçe Gençlik Koordinatörü İbrahim Sağır ile birlikte müftülük personeli ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı.
Etkinlikte öğrenciler, halat çekme, ip atlama, futbol, voleybol gibi çeşitli aktivitelerle eğlenceli dakikalar geçirdi. Gün boyunca süren yarışmalar, mesire alanına adeta bir şenlik havası kattı.
Samimi bir ortamda düzenlenen buluşmada, öğrenciler dini konulardaki merak ettikleri soruları İlçe Gençlik Koordinatörü’ne yönelterek bilgi alışverişinde bulundu.
Eğitim Sorumlusu Ümit Korkmaz, “Bu tür etkinlikler, öğrencilerin motivasyonunu artırıyor. Şartlar elverdiği sürece bu buluşmaları sürdürmeyi planlıyoruz” dedi.
İlçe Müftüsü Mehmet Fidan, etkinliğin düzenlenmesinde katkıda bulunanlara teşekkür ederek eğitimin sadece okul ortamıyla sınırlı olmadığını ifade etti. Fidan, “Hayatın her alanı bir eğitim ortamıdır. Önemli olan bu dönemi anlamlı bir şekilde geçirip topluma faydalı bireyler haline gelmektir” şeklinde konuştu.
Gençlere, zamanı verimli kullandırarak ilim ve ahlakla donatmaları gerektiğini hatırlatan Fidan, “Ülkemizi, devletimizi ve milletimizi sevelim; bulunduğumuz bu cennet vatanın kıymetini bilelim. Gençliğinizi hem eğlenerek hem de kendinizi geliştirerek değerlendirin” dedi.
Günün sonunda öğrencilere mangalda sucuk, ayran ve çeşitli ikramlar sunuldu.
Etkinlik, birlik, kardeşlik ve değerler eğitimine vurgu yaparken, İlçe Müftülüğü bu tür etkinliklerin gençlerin manevi gelişimine katkı sağlama hedefiyle artarak devam edeceğini bildirdi.

DOLAR
EURO
İNG. STERLİNİ
İSV. FRANGI
KAN. DOLARI
ÇEYREK ALTIN
BITCOIN