sagedatasecurity.com indexarticles.com propertyguardmaster.com kernekotokiralama.com erotik shop en iyi slot siteleri deneme bonusu veren siteler
DOLAR 43,2967 % 0.05
EURO 50,7456 % -0.03
STERLIN 58,2104 % 0.04
FRANG 54,6745 % -0.17
ALTIN 6.776,69 % 2,39
BITCOIN 89.370,13 -1.74

Asansör Kazasında İhmal Davası: İlk Durum Belirlendi

Yayınlanma Tarihi :
Asansör Kazasında İhmal Davası: İlk Durum Belirlendi

Mersin’in Tarsus ilçesinde gerçekleşen asansör kazası sonucunda Pelin Yaşot Kıyga’nın hayatını kaybetmesiyle ilgili dava başladı. Tarsus Adliyesi 10. Asliye Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu bulunan dört kişiden biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

1 Ekim’de Altaylılar Mahallesi’ndeki bir apartmanda meydana gelen olayda, işe gitmek üzere evden çıkan Pelin Yaşot Kıyga (33), 7. katta bindiği asansörün 2. katta arızalandığını fark etti. Bu durum üzerine Kıyga, telefonla eşi Gökhan Kıyga’yı (34) aradı. Eşi yardım için merdivenle 2. kata indiği sırada Pelin Kıyga’nın bulunduğu kabin, zemine sert bir şekilde çakıldı ve dengesini kaybetti. Bu talihsiz olay sonucunda genç kadın ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri gönderildi.

Kabinden yaralı bir şekilde çıkarılan Pelin Kıyga, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ancak yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bir çocuk annesi olan Pelin Kıyga’nın ölümüne ilişkin bugünkü duruşmada, eski asansör firması yöneticisi S.S., yeni asansör firması yöneticisi M.K., çalışanı M.A. ve site yöneticisi F.M.C. mahkemede hazır bulundu.

“Kimin ihmali varsa en ağır cezayı alsın”

Duruşma sonrasında açıklama yapan Avukat Ziya Yıldızoğlu, yeni bir bilirkişi raporu talep ettiklerini belirtti. İhmali olan herkesin en ağır cezayı alması gerektiğini vurgulayan Yıldızoğlu, “Bu dosya kapsamında alınmış üç adet bilirkişi raporu mevcut. Bir ön rapor ve iki de heyet tarafından alınmış rapor var. Bu raporlar üzerinden bir firmanın kusursuz olduğuna dair tespit yapılmış. Olayın yaşandığı gün kat maliklerinin asansörde hissedilen titremeyi Pelin’in binmeden önce yönetime bildirdiği bilgisi var. Bu tanığın beyanı oldukça önem arz ediyor.” dedi.

Duruşmanın ileri bir tarihe ertelendiğini ifade eden Yıldızoğlu, “Olayda meydana gelen ihmal ve hataların giderilmediğini düşünüyoruz. Önümüzdeki duruşmada bilirkişi raporları değerlendirilecektir. Tek amacımız adaletin sağlanmasıdır. Kimin kusuru varsa, en ağır cezayı almasını sağlamak için kararlıyız. Duruşma sırasında bir asansör yetkilisi tahliye edildi, ancak diğer üç kişinin tutukluluk durumu devam ediyor. İlk iki raporda kusursuzluk tespiti yapılmış, ancak bizim görüşümüz tam tersi. Eksiksiz bir şekilde güvenli asansör sağlanmamıştır. Yeni bilirkişi raporunun da göz önünde bulundurulacağını umuyoruz.” şeklinde konuştu.

33 yaşındaki kadının hayatını kaybettiği asansör faciası davası başladı

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

DÖVİZ KURLARI

  • Dolar DOLAR
    ALIŞ SATIŞ FARK
    43,2942 43,2967 % 0.05
  • Euro EURO
    ALIŞ SATIŞ FARK
    50,7306 50,7456 % -0.03
  • Sterlin İNG. STERLİNİ
    ALIŞ SATIŞ FARK
    58,1950 58,2104 % 0.04
  • Frang İSV. FRANGI
    ALIŞ SATIŞ FARK
    54,6506 54,6745 % -0.17
  • Kanada Doları KAN. DOLARI
    ALIŞ SATIŞ FARK
    31,2910 31,2996 % 0.04
  • Çeyrek Altın ÇEYREK ALTIN
    ALIŞ SATIŞ FARK
    10.841,43 11.079,88 % 2,39
  • Gram Altın GRAM ALTIN
    ALIŞ SATIŞ FARK
    6.775,90 6.776,69 % 2,39
  • Bitcoin BITCOIN
    FİYAT DEĞİŞİM
    89.370,13 -1.74

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

  • Satış
    Alış