sagedatasecurity.com indexarticles.com propertyguardmaster.com kernekotokiralama.com erotik shop en iyi slot siteleri deneme bonusu veren siteler

Büyükşehir’den 4 Şubat Salı günü Deprem Çalıştayı - Erdemli HaberErdemli Haber

6 Şubat 2025 - 23:35

Büyükşehir’den 4 Şubat Salı günü Deprem Çalıştayı

Büyükşehir’den 4 Şubat Salı günü Deprem Çalıştayı
Son Güncelleme :

02 Şubat 2025 - 12:15

Adana Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depremlerinin yıldönümü nedeniyle “Deprem Çalıştayı” düzenleyecek. 6 Şubat Sonrası Neredeyiz? Durum Değerlendirme ve Planlama Çalıştayı ile Sonuç Raporu ve Deprem Değerlendirme Forumu 4 Şubat Salı günü gerçekleştirilecek.
6 Şubat 2023 depremlerinin ikinci yıl dönümünde, deprem sonrası yapılan çalışmaları değerlendirmek ve geleceğe yönelik planlamaları güncellemek amacıyla Adana Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı koordinesinde, “06 Şubat Sonrası Neredeyiz? Durum Değerlendirme ve Planlama Çalıştayı” düzenlenecek.
Çalıştay kapsamında, Adana’nın dirençli kentler hedefleri doğrultusunda yapı üretim süreçleri, idari ve teknik düzenlemeler ile ruhsatlandırma süreçleri ele alınacak. Özellikle Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce hazırlanan “Deprem Bildirgesi” doğrultusunda elde edilen sonuç raporları değerlendirilerek, yeni yapıların ruhsatlandırma, denetim ve yapı güvenliği süreçleri ayrıntılı şekilde tartışılacak.
Çalıştayda ele alınacak başlıca konular şunlar:
“Yapıların deprem yönetmeliklerine uygunluğu, zemin ve temel etüt süreçleri ve karşılaşılan zorluklar, yapı denetim süreçleri ve yaşanan sorunlar, yapım aşamasında teknik kontroller ve karşılaşılan eksiklikler,
ruhsatlandırma süreçlerinde teknik denetimlerin artırılması, il risk azaltma planlarının kent ölçeğinde uygulanabilirliği, mevcut yapı stokunun deprem dayanıklılığı açısından değerlendirilmesi, riskli yapıların belirlenmesine yönelik teknik yöntemler, yapısal iyileştirme ve bina performans analizleri.”
Çalıştayda ayrıca, yerel yönetimler ile ilgili kamu ve özel sektör kuruluşları arasındaki koordinasyonun artırılması ve teknik kapasitenin geliştirilmesine yönelik öneriler de ele alınacak.
Çalıştayda; yapı güvenliği ve kent planlaması konularında somut ve uygulanabilir çıktılar elde edilmesi amaçlanıyor.
Çalıştayın moderasyonu, 6 Şubat 2023 depremleri sonrasında Adana’da teknik incelemelerde bulunan akademisyenler tarafından, aynı gün saat 17.30’da Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.