
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Mersin Organize Sanayi Bölgesi ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan ‘Mesleki İşbirliği Protokolü DAHİ Mersin Projesi’ çerçevesinde meslek lisesi öğrenci ve öğretmenlerine ‘Uygulamalı Yalın Üretim Eğitimi’ verilmiştir.
Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Mersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden toplam 35 öğretmen ve 40 öğrenci, yaklaşık 5 ay süren eğitim sürecinin ardından edindikleri bilgilerle 14 farklı grup oluşturarak saha uygulamaları gerçekleştirmiştir. Gruplar arasında düzenlenen yarışma sonunda kazanan takımlara ödülleri, Mesleki Eğitimde Yalın Teknikler Ödül Töreni ile verilmiştir. Törene Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Gökben Gökbulut da katılmıştır.
Yarışmada, Mentör Öğretmen Adnan Soysal rehberliğindeki Bilal Ağar ve Mehmet Şerif Garan birinci olurken, Mentör Öğretmen Hasan Satırlı’nın rehberliğindeki Sümeyye Çakır, Binnur Yücel ve İlknur Teoman ikinci, Mentör Öğretmen Ülkü Fidancı’nın rehberliğindeki Mahmut Takin ve Saleh Dabbah Albakar ise üçüncü olmuştur.
“Değişen hızlı dünyada insanın değeri azalmıyor”
Törenin açılışında MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Gökben Gökbulut, Mersin’den tüm ülkeye örnek olma yolunda ilerleyen ‘DAHİ Mersin Projesi’nin ulaştığı noktayı memnuniyetle karşıladığını ifade etti. Şehirde eğitim ve üretim alanındaki işbirliklerinin önemi üzerinde durdu ve bu vizyoner adımların değerini vurguladı. Gökbulut, Atölye1886, Model Fabrika gibi öğrenme ve dönüşüm merkezlerinin, DAHİ Mersin Projesi’ne olan katkılarının umut verici olduğunu belirtti. Ayrıca, sürekli yeşil dönüşüm, inovasyon ve Endüstri 4.0 gibi kavramların en nihayetinde insanı merkeze alması gerektiğini aktardı. Gökbulut, “O insan faktörü; kaliteli, nitelikli insan kaynağı hiçbir zaman yerini kaybetmeyecek. Hızlı değişim sürecinde insanın değeri artmaktadır” şeklinde konuştu.
Öğretmenlerin bu insan kaynağına yönelik rehberliğinin önemine dikkat çeken Gökbulut, sözlerine şöyle devam etti: “Artık sadece bilgi aktaran değil, gençlerimizin zihninde dönüşüm başlatan, mentörlük yapan öğretmenler ön plana çıkıyor. Projemiz kapsamında Atatürk MTAL ile Mersin MTAL’den toplam 35 öğretmen ve 40 öğrenciye verilen yalın üretim eğitimleri, beklenenin üzerinde başarılar elde edilmesini sağladı. Elde edilen bu olumlu sonuçlar doğrultusunda iki okul arasında keyifli ve öğretici bir yarışma düzenleme kararı aldık. Bu durum, projemizin başarıyla ilerlediğini ve okullarımızın, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin bu hedefe sahip çıktığını göstermektedir. İnanarak ve güvenerek desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum.”

DOLAR
EURO
İNG. STERLİNİ
İSV. FRANGI
KAN. DOLARI
ÇEYREK ALTIN
BITCOIN