
Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Yönetim Kurulu üyeleri, yeni göreve başlayan İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Müdür Yılmaz, gazetecilerin görevleri sırasında karşılaştıkları sorunların çözümü için gerekli adımların atılacağını ifade etti.
Ziyaret programında MGC Başkanı Rüstem Kaya Tepe ve yönetim kurulu üyeleri de yer aldı. Başkan Kaya Tepe, Müdür Yılmaz’a basın sektörü ve MGC’nin faaliyetleri hakkında bilgi vererek, teşkilat mensuplarının gazetecilere görevlerini yerine getirirken gerekli kolaylıkların sağlanmasının önemine dikkat çekti. Ayrıca, basın mensuplarının kendilerini gazeteci olarak tanıtan basın kartlarının, bazı teşkilat mensupları tarafından sık sık kabul edilmediği yönünde şikayetler aldıklarını aktardı. Tepe, Mersin Stadyumu’nda maç takipleri sırasında basın mensuplarının araç parkı konusundaki sorunlarını da dile getirerek, bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmesini talep etti.
“Basın kartını tanımamayı kabul edemem”
Ziyaretin sıcak ve samimi ortamında MGC yönetimine teşekkür eden Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, daha önce Mersin Emniyet Müdürlüğü’nde çeşitli görevlerde bulunmuş biri olarak kente yabancı olmadığını belirtti. Basının kamuoyunu doğru bir şekilde bilgilendirmede kritik bir role sahip olduğunu vurgulayan Yılmaz, teşkilat olarak basın mensuplarının görevlerini yerine getirirken her türlü kolaylığı sağlamaya yönelik olduklarını dile getirdi. Yılmaz, “Basın kartını tanımamayı kesinlikle kabul edemem. Bu kart, devletin ilgili organları tarafından verilmiş bir belgedir. Bu konularda ve gazetecilerin stadyumda maç takipleri sırasında yaşadıkları araç parkı sorunlarında da gerekli özeni göstereceğiz. Mersin’in huzuru ve vatandaşlarımızın can ile mal güvenliği açısından üstün bir görev anlayışıyla hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.
DOLAR
EURO
İNG. STERLİNİ
İSV. FRANGI
KAN. DOLARI
ÇEYREK ALTIN
BITCOIN