
Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 1-13 Ağustos tarihlerinde tercih sürecine girecek üniversite adaylarına Mersin’i tercih etmeleri yönünde çağrıda bulundu. Seçer, Mersin’in üniversite öğrencilerine sunduğu çeşitli fırsatları anlatarak, Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri ile şehri “10 numara öğrenci kenti” konumuna getirdiğini belirtmiştir.
Başkan Seçer, üniversite adaylarına yönelik yayımladığı mesajında, Mersin’in gençler için sağladığı olanakları vurguladı ve bu şehirden yana tercihte bulunmaları çağrısında bulundu. Gençlere hitap eden Seçer, Mersin’in sunduğu avantajlarla tercihlerini bu yönde yapmalarını istedi.
“Mersin’de üniversiteliler için çok şey var”
Gençlerin yükseköğrenim serüvenlerini Mersin’deki Büyükşehir Belediyesi projeleri ile daha konforlu bir şekilde sürdürebileceklerini ifade eden Seçer, “Sınav dönemi ve yoğun tempoda geçen bir yılı geride bıraktınız. Artık yeni bir yolculuğa çıkıyorsunuz, hayalini kurduğunuz üniversite yılları başlıyor. Bu hayali Mersin’de yaşayabilirsiniz. Çünkü Mersin’de üniversiteliler için birçok fırsat mevcut” şeklinde konuştu.
“Gençlerin değer gördüğü bir şehir sizleri bekliyor”
Mersin’in hem doğal güzellikleri hem de tarihi zenginlikleri ile öne çıktığını belirten Seçer, Büyükşehir Belediyesinin öğrenciler için hayata geçirdiği projeleri aktardı. “Ucuz ulaşım, yurtlar, öğrenci konukevleri, çamaşır kafeleri, ücretsiz ev taşıma, her yerde bulunan modern kütüphaneler, ekonomik yemek seçenekleri, sahildeki kafelerde part-time iş fırsatları, festival ve konserler ile yıl boyunca süren kültür-sanat etkinlikleri; her şeyden önemlisi, özgür bir ortamda nefes alabileceğiniz ve gençlerin değer gördüğü bir şehir sizleri bekliyor” dedi.
“Gençler, hayallerinizi birlikte gerçekleştirmek için sizleri Mersin’e bekliyoruz”
Öğrencilerin hayallerini gerçekleştirme yolculuğunda onlara destek olmak amacıyla çağrıda bulunan Seçer, “Üniversite tercihinizi Mersin’den yana 2 devlet ve 2 vakıf üniversitesi ile yapın. Hadi gençler, hayallerinizi birlikte gerçekleştirmek için sizleri Mersin’e bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

DOLAR
EURO
İNG. STERLİNİ
İSV. FRANGI
KAN. DOLARI
ÇEYREK ALTIN
BITCOIN