
Mersin’in Anamur ilçesinde farklı bölgelerde meydana gelen orman ve bahçe yangınları, orman ekiplerinin hızlı müdahalesiyle söndürüldü. Yangınlar sonucunda toplamda 14 dönüm alanın zarar gördüğü belirtildi. Bu alanın 11 dönümü ormanlık, 3 dönümü ise bahçe arazisi olarak kaydedildi.
Elde edilen bilgilere göre, ilk yangın Kızılaliler Mahallesi Yörükler mevkiinde ormanlık alanda meydana geldi. Olayı fark eden çevre sakinleri, durumu Anamur Orman İşletme Müdürlüğü’ne iletti. İhbar sonrası bölgeye 5 arazöz, 2 itfaiye aracı ve 7 su tankıyla birlikte toplamda 18 araç ile 50 kişilik bir ekip yönlendirildi. Ekipler, yer yer etkili olan rüzgara rağmen çok sayıda noktadan alevlere müdahale etti. Yaklaşık 3 saat süren bir çalışmanın ardından kontrol altına alınan yangında 11 dönüm ormanlık alan zarar gördü.
İkinci yangın ise Gercebahşiş Yeni Mahallesi sınırlarında başladı. Bir bahçede çıkan yangını fark eden vatandaşların ihbarı üzerine, bölgeye 1 arazöz, 1 itfaiye ekibi ve 10 kişilik bir personel gönderildi. Ekiplerin hızlı müdahalesi ile yangın söndürüldü; bu yangında 2 dönüm bahçe alanı zarar gördü.
İki yangının ardından akşam saatlerinde Çataloluk Mahallesi sınırlarında bir bahçeden daha alevlerin yükseldiği bildirildi. Bu yangına, biri arazöz olmak üzere iki araçla gönderilen 10 kişilik ekip, alevlerin büyümesini önleyerek yangını kontrol altına aldı. Yangında 1 dönümlük bahçe zarar gördü.
Yangınların çıkış sebeplerine yönelik inceleme başlatıldığı ifade edildi.

DOLAR
EURO
İNG. STERLİNİ
İSV. FRANGI
KAN. DOLARI
ÇEYREK ALTIN
BITCOIN