
Mersin’in merkez ilçesi Akdeniz Belediyesi, kentin cadde, sokak, meydan ve kaldırımlarında gelişigüzel bırakılan tonlarca mobilya, tekstil ve inşaat atığını her gün ‘çöp taksiler’ yardımıyla toplayarak mahallelerin temizliğini sağlıyor.
Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Zeyit Şener, vatandaşlara çevreye duyarlılık çağrısında bulundu. Şener, “İnsana, çevreye ve doğaya saygı gereği bu tür atıkları sokaklara, kaldırımlara veya boş arazilere atmamamız gerekiyor. Ekiplerimiz, vatandaşlarımızın yardımına her zaman hazır. Atıkların toplanması için Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne başvurulabilir” dedi.
Gece yapılan temizlik çalışmaları sabah saatlerinde yine aynı manzaralarla karşılaşıyor.
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, haftanın her günü 24 saat boyunca ilçenin farklı noktalarında temizlik çalışmaları yürütüyor. Çekyat, koltuk, masa ve sandalye gibi mobilyaların yanı sıra tekstil ve endüstriyel atıkları toplayan ekipler, sık sık aynı alanlarda tekrar temizleme yapmak zorunda kalıyor.
Örneğin, Şevket Sümer ve Güneş mahallelerinde dün gece tonlarca mobilya atığını kaldıran ekipler, ertesi sabah bu atıklarla tekrar karşılaştı. Atıklar, kepçe ve çöp taksiler yardımıyla yeniden mahallelerden çıkarıldı.
Vatandaşların atıkların güvenli bir şekilde alınmasını sağlamak için belediyeye ulaşabileceği numara ise ’0324 3366583’. Şener, “Uyarılara rağmen atıkları sokaklara bırakan ve ekiplerimize haber vermeyenler hakkında yasal işlem uygulanacaktır. Çevreye ve doğaya saygı, insana ve geleceğe saygıdır. Çocuklarımıza temiz bir gelecek bırakmak istiyorsak daha duyarlı olmalıyız” ifadelerini kullandı.

DOLAR
EURO
İNG. STERLİNİ
İSV. FRANGI
KAN. DOLARI
ÇEYREK ALTIN
BITCOIN