
Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Gökyüzü Hepimizin, Bilim Her Yerde’ sloganıyla ilçeleri gezerek, her yaştan bireyi bilimle buluşturma çabası içerisinde olduğu bildirildi.
Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı, Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ne gelemeyenler için özel bir program geliştirdi. Bu kapsamda oluşturulan gezici atölyeler, Mersin’in çeşitli ilçelerini ziyaret ederek, 7’den 70’e herkesi bilimin kapılarını araladı. Proje, bilimin hayatın her alanında yaygınlaşmasını hedefliyor ve tüm yaş gruplarından insanlar tarafından ilgiyle karşılanıyor.
Proje çerçevesinde bugüne kadar Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Silifke ve en son olarak Mut ilçelerinde düzenlenen atölyeler büyük bir ilgi gördü. Etkinliklere katılanlar arasında çocukların yanı sıra aileleri ve farklı kuşaklardan bireylerin de bulunması dikkat çekti. Bu buluşmalar sayesinde, bilim adeta farklı nesilleri bir araya getiren bir şölen haline geldi. Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilçelere ulaştırdığı bilimsel etkinliklerle bilimin ışığını şehrin dört bir yanında yaymayı hedefliyor.
“Misafirlerimiz, hem eğleniyor hem öğreniyorlar”
Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nde görevli Seda Çor, Mut Taşhan’da düzenlenen Bilim Şenliği hakkında bilgi verirken, bölgedeki çocukların mikroskop ve periskop ile tanıştırıldığını belirtti. Atölyelerdeki etkinliklerin yoğun ilgiyle karşılandığını dile getiren Çor, “Öğle saatlerinden itibaren ciddi bir yoğunluk oluyor. Olumlu geri dönüşler alıyoruz. Misafirlerimiz, hem eğleniyor hem öğreniyorlar” şeklinde konuştu.
Yaz ayları boyunca Mersin’in ilçelerinde 7’den 70’e bilime ilgi duyan herkesi MERCAN ile tanıştıracaklarını vurgulayan Çor, “Mikroskopla tanışmayan çocuklar burada mikroskopla tanışıyor. Misafirlerimiz de bu durumdan son derece memnun. Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi olarak tüm vatandaşlarımızı etkinliklerimize davet ediyoruz” dedi.
Etkinliğe katılan Nuriye Toker, torunuyla birlikte güneşi gözlemleme fırsatını buldu. Deneyimlerini paylaşan Toker, “Çok heyecanlandık, gördük ve emek verenlere teşekkür ediyoruz. Teleskoptan güneşi izledik. Güneşin ateş topuna benzediğini gördüm. Güneşi normalde sarı olarak düşünüyordum ama hakikaten kırmızı ve bir ateş topu gibi” ifadelerini kullandı.
Etkinliklere katılan 15 yaşındaki Nisa Şahin, astronomiye olan merakından bahsederek, “Gökyüzü Hepimizin, Bilim Her Yerde” etkinliğini kaçırmak istemediğini aktardı.
Katılımcılardan Göksu Uzun ise, bitki ve hayvan hücrelerini incelediklerini, ayrıca 3D kalemlerle fosil yaptıklarını ifade etti.

DOLAR
EURO
İNG. STERLİNİ
İSV. FRANGI
KAN. DOLARI
ÇEYREK ALTIN
BITCOIN