
Mersin Valisi Atilla Toros’un başkanlığında, Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.
Toplantıda, il genelindeki güvenlik ve asayiş ile ilgili yürütülen faaliyetler, alınan önlemler, suç ve suçlulara yönelik yapılan operasyonlar gibi önemli konular gündeme alındı. Mersin’in huzurunu sağlamak amacıyla emniyet, jandarma ve sahil güvenlik birimlerinin kesintisiz bir şekilde görevde olduğu ifade edildi.
Mersin Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, 23-29 Haziran 2025 tarihleri arasında kent genelinde gerçekleştirilen çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve aranan 857 kişi ele geçirilerek adli mercilere sevk edildi.
Trafik denetimleri sırasında toplamda 127 bin 945 araç kontrol edildi. Bu denetimlerde, bin 521 araç trafikten men edilirken, 588 ticari taksi incelendi. Kural ihlali tespit edilen 15 bin 185 araç ve sürücüsü hakkında yasal işlem uygulandı.
Diğer yandan, düzensiz göçle mücadele çerçevesinde gerçekleştirilen huzur uygulamasında 2 bin 375 kişi üzerinde kimlik kontrolleri yapıldı. Bu uygulama sonucunda 3 yabancı uyruklu şahıs, Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi’ne teslim edildi.
Yetkililer, vatandaşların güvenliğinin sağlanması amacıyla denetim ve operasyonların kesintisiz bir şekilde devam edeceğini duyurdu.
DOLAR
EURO
İNG. STERLİNİ
İSV. FRANGI
KAN. DOLARI
ÇEYREK ALTIN
BITCOIN