
Mersin’in Erdemli ilçesinde, meme kanseri farkındalığına yönelik etkinlikler düzenlendi.
İlçe Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde, meme kanseri farkındalık ayı kapsamında erken teşhisin önemine vurgu yapmak amacıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Sağlıklı Hayat Merkezi Kanser Tarama Birimi tarafından yapılan çalışmalar sonucunda 483 kadına mamografi uygulandı; bu süreçte 13 kadın, ileri tetkik için yönlendirildi.
Etkinliklerle ilgili bilgi veren Sağlıklı Hayat Merkezi Kanser Tarama Birimi Sorumlu Hekimi Dr. Meftune Menteş, dünya genelinde ve Türkiye’de kadınlarda en sık rastlanan kanser türünün meme kanseri olduğunu ifade etti. Dr. Menteş, “Ülkemizde her 18 kadından biri meme kanserine yakalanma riski taşımaktadır. 40-69 yaş arasındaki kadınların iki yılda bir ücretsiz mamografi çektirmeleri büyük önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.
Dr. Menteş, ay boyunca hastaneler, alışveriş merkezleri ve pazar yerlerinde bilgilendirme stantları kurulduğunu ve ayrıca çeşitli kurumlardaki halk eğitim merkezlerinde eğitimler düzenlendiğini belirtti. Ekim ayında 483 kadın mamografi testi yaptırırken, bu süreçte 13 kadının ileri tetkik için sevk edildiğini aktardı. Erken teşhisin hayat kurtardığını vurgulayan Menteş, vatandaşları ücretsiz kanser taramaları için aile hekimliklerine, sağlıklı hayat merkezlerine, KETEM ve toplum sağlığı merkezlerine başvurmaya davet etti.

DOLAR
EURO
İNG. STERLİNİ
İSV. FRANGI
KAN. DOLARI
ÇEYREK ALTIN
BITCOIN