
Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin estetiğini koruma amacıyla peyzaj düzenleme ve yenileme çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir ekipleri, son olarak Silifke ve Erdemli ilçelerinde gerçekleştirdikleri çevre dostu ve estetik düzenlemelerle, kamu alanlarını modern bir görünüme kavuşturdu.
Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nın koordinesinde sürdürülen projelerde, vatandaşların sık sık kullandığı alanlar hem görsel olarak zenginleştirildi hem de doğal kaynakların korunmasına özen gösterildi. Silifke’de Anıt Kavşağı ve Atatürk Anıtı Meydanı’nda gerçekleştirilen çalışmalarda, tören ve etkinlik alanları modern kentsel dokuya uygun bir şekilde yeniden düzenlenerek işlevsel hale getirildi.
Erdemli’de Hükümet Konağı yanındaki kavşakta yapılan çalışmalarda ise su tasarrufunu ön planda tutan kurakçıl peyzaj teknikleri benimsendi. Otomatik sulama sistemleri ile donatılan bu alanlarda, az su tüketen bitki türlerine yer verilerek mozaik, cüruf ve dekoratif taşlar ile görsel bütünlük sağlandı.
“13 ilçede çalışmalar aralıksız sürüyor”
Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi’nde görevli Peyzaj Mimarı Görkem Arkan, 13 ilçede peyzaj düzenleme ve yenileme çalışmalarının kesintisiz devam ettiğini açıkladı. Arkan, “Silifke merkezde vatandaşlarımızın kullandığı Anıt Kavşağında peyzaj düzenleme çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Mut-Anamur yolunun kesişiminde yer alan kavşakta da düzenleme işlemleri yaptık. Son olarak Erdemli’de Hükümet Konağı önündeki alanı düzenleme çalışmalarını tamamladık” dedi.
“Su tüketimini azaltan kurakçıl peyzaj uygulamalarına öncelik veriyoruz”
Yaptıkları projelerle çevreyi koruyarak su tüketimini minimuma indiren teknikleri benimsediklerini belirten Arkan, “Kurakçıl peyzaj anlayışı doğrultusunda, alanları otomasyon sistemleri ile daha verimli hale getiriyoruz. Starliçe, piramit alev çalısı, gaura ve parlak yapraklı kartopu gibi bitkileri tercih ediyoruz. Mozaik, cüruf ve sınırlayıcı malzemelerle alanlara görsel derinlik katıyoruz. Kent estetiğine ve sürdürülebilirliğe önem vererek ‘daha yeşil bir Mersin’ için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

DOLAR
EURO
İNG. STERLİNİ
İSV. FRANGI
KAN. DOLARI
ÇEYREK ALTIN
BITCOIN