sagedatasecurity.com indexarticles.com propertyguardmaster.com kernekotokiralama.com erotik shop en iyi slot siteleri deneme bonusu veren siteler
DOLAR 44,0901 % 0.04
EURO 51,0425 % -0.33
STERLIN 58,9416 % -0.26
FRANG 56,6201 % -0.2
ALTIN 7.210,64 % -1,25
BITCOIN 67.452,27 -0.252

Mersin’de Sağlıksız Gıdalara Geçit Yok!

Yayınlanma Tarihi :
Mersin’de Sağlıksız Gıdalara Geçit Yok!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, şehirlerarası yolcu otobüslerinde mevzuata aykırı ve sağlıksız bir şekilde taşınan sucuk ve çiğköfte ürünlerine el koyarak imha etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus-Çamlıyayla Zabıta Denetim Amirliği ekipleri, şehirlerarası yolcu otobüslerinde sağlıksız koşullarda taşındığı tespit edilen sucuk ve çiğköfte ürünlerine müdahale etti. Söz konusu ürünler, gerekli yasal işlemlerin ardından imha edilmiştir.

Tarsus Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde (TAŞTİ) gerçekleştirilen denetimlerde, Afyonkarahisar’dan Tarsus’a getirilen 8 koli sucuk içerisinde yaklaşık 300 kilo ürün bulunmuş ve bu ürünlerin ambalajlarının zarar gördüğü ile sağlıksız koşullarda tutulduğu tespit edilmiştir. Ayrıca, denetimlerde bir başka otobüs firmasına ait bir araçta da 2 koli çiğköfte ürünü soğuk zincir olmadan taşındığı belirlenmiştir. Konuyla ilgili olarak, Tarsus İlçe Tarım Müdürlüğü’ne bilgi verilmesiyle ürünlere tutanakla el konulmuştur. Menşei belirsiz ve insan sağlığı açısından tehlike oluşturan ürünler, yasal işlemlerin tamamlanmasının ardından Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından imha edilmiştir. Ayrıca, bu tür sağlıksız ürünleri taşımaları nedeniyle yolcu otobüsü firmalarına cezai işlemler de uygulanmıştır.

“Ürünlerin halk sağlığına zararlı olduğu belirlenmiştir”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Zabıta Amiri Mehmet Durmaz, yolcu otobüslerinin menşei belli olmayan gıda ürünlerini taşımalarının yasak olduğunu ifade ederek, “Rutin kontrol ve denetimlerimizi sürdürüyoruz. Otobüs firmalarına gerekli uyarıları yapıyoruz. Sucuk gibi ürünlerin soğuk zincir sisteminde taşınması gerektiğini belirtiyoruz. Firmaların, ürünlerin menşeini, irsaliyesini ve sahip olduğu bilgileri açıkça belirtmesi gerekiyor” dedi. İlgili denetimlerde, ürünlerin menşei hakkında belirsizlik olması nedeniyle tutanakla muhafaza altına alındığını vurgulayan Durmaz, “İlçe Tarım Müdürlüğü’ndeki gıda mühendisimiz ve veteriner hekimler ile gerekli bilgi akışını sağladık. Bu ürünlerin halk sağlığına zarar verdiği, uzmanlar tarafından da onaylanmıştır” şeklinde konuştu.

“Gıda ürünlerinin nakliyesinin bu şekilde yapılması uygun değil”

Durmaz, başka bir yolcu otobüsünde çiğköfte ürünlerinin de aynı sağlıksız koşullarda taşındığının tespit edildiğini vurgulayarak, “Bu otobüs içerisinde 2 koli çiğköfte bulundu. Çiğköftenin de soğuk hava zincirinde taşınması gerekmektedir. Otobüs firmalarının bu şekilde taşıma yapmaları uygun değildir” ifadelerini kullandı. Ayrıca, vatandaşlara seslenerek, “Menşei belli olmayan ve faturasız ürünleri, ‘Alo 185’ Teksin üzerinden bizlere bildirebilirseniz bize bu konuda yardımcı olabilirsiniz. Market alışverişlerinde de ürünlerin faturalarını mutlaka alınız. Son kullanma tarihi geçmiş veya şüpheli ürünlerin tespitinde bu faturalar kritik önem taşımaktadır. Böyle bir durumda ‘Alo 174 Gıda Hattı’ veya ‘Alo 185’ Teksin’i arayarak ihbarda bulunmanız bizim için oldukça değerlidir” dedi.

Mersin’de halk sağlığını tehdit eden gıdalara geçit verilmedi

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

DÖVİZ KURLARI

  • Dolar DOLAR
    ALIŞ SATIŞ FARK
    44,0801 44,0901 % 0.04
  • Euro EURO
    ALIŞ SATIŞ FARK
    51,0226 51,0425 % -0.33
  • Sterlin İNG. STERLİNİ
    ALIŞ SATIŞ FARK
    58,9034 58,9416 % -0.26
  • Frang İSV. FRANGI
    ALIŞ SATIŞ FARK
    56,5855 56,6201 % -0.2
  • Kanada Doları KAN. DOLARI
    ALIŞ SATIŞ FARK
    32,5507 32,5653 % 0.37
  • Çeyrek Altın ÇEYREK ALTIN
    ALIŞ SATIŞ FARK
    11.535,69 11.789,40 % -1,25
  • Gram Altın GRAM ALTIN
    ALIŞ SATIŞ FARK
    7.209,81 7.210,64 % -1,25
  • Bitcoin BITCOIN
    FİYAT DEĞİŞİM
    67.452,27 -0.252

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

  • Satış
    Alış