
Mersin’in Mezitli ilçesinde, Tece Mahallesi’nde dün meydana gelen sel olayında derede bulunan yaya köprüsünün yıkıldığı kaydedildi. Su basan alanların dron ile görüntüleri çekilirken, bölgede temizlik ve su tahliye çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor.
Dün Mersin’de etkili olan şiddetli yağışlar, kent genelinde sel ve taşkınlara yol açtı. Bazı alanlarda dere yataklarının taşmasından dolayı oluşan su birikintileri ve çamur, günlük yaşamı ciddi şekilde etkiledi. Yağışların dinmesinin ardından ekipler, su tahliyesi ve temizlik çalışmalarına hız verdi. Sel ve taşkınların ardından harekete geçen ekipler, suyun yanı sıra çamur, atık ve sürüklenen malzemeleri temizlemek için kapsamlı bir çalışma yürüttü. Mezitli ilçesindeki Tece Mahallesi’nden geçen deredeki yaya köprüsü, selin etkisiyle yıkıldı. Dron ile çekilen görüntülerde, yıkılan köprü ve su basan sitelerin durumu dikkat çekti. Temizlik faaliyetleri sürerken, bazı vatandaşların akıntıyla sahile sürüklenen odunları topladığı gözler önüne serildi. Sel esnasında bazı araçların suya kapıldığı bölgede de temizlik ve güvenlik çalışmaları devam etmektedir.
“Kamerayı açtım tam o sırada köprü yıkıldı”
Tece Deresi’ndeki köprünün yıkılışını cep telefonuyla kaydeden Barış Çeker, o anları şu sözlerle anlattı: “Dün kızımla sahile yürüyüş yapmaya geldik. Dereden şiddetli su aktığını gördük. O sırada derenin taşacağını anladım ve görevlileri aradım. Daha sonra büyük ağaç kütükleri köprüye dayandığı için köprüden demir sesleri gelmeye başladı. Ben de kamerayı açtım, tam o sırada köprü yıkıldı. Yıkılması iyi oldu, çünkü yıkılmadan yarım saat önce yandaki 3 siteyi çok şiddetli su bastı. Köprü yıkılmasaydı daha büyük bir felaket olabilirdi. Köprü yıkılınca derenin ağzı açıldı ve su denize akmaya devam etti.” diye konuştu.

DOLAR
EURO
İNG. STERLİNİ
İSV. FRANGI
KAN. DOLARI
ÇEYREK ALTIN
BITCOIN