
Mersin’de bir tekne turuna katılan tatilciler, Güvercin Mağarası’nda nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Akdeniz foklarından birine rastladılar.
Uluslararası Doğayı Koruma Birliği (IUCN) kriterlerine göre kritik tehdit altında görülen Akdeniz fokları, dünya genelinde yaklaşık 1000, Türkiye kıyılarında ise 120’nin üzerinde birey ile varlığını sürdürüyor. Bu kıymetli deniz memelilerinden genç bir örneği, Mersin’in Silifke ilçesine bağlı bir koyda, Güvercin Mağarası’nda görebilmek mümkün oldu. Tekne turu düzenleyen kaptan Adnan Vurur, mağaranın su seviyesinin üzerindeki ağzından bakarken fokun varlığını fark etti. Tatilcilerle birlikte foku cep telefonlarıyla görüntüleyen Vurur, bu eşsiz anı ölümsüzleştirdi. Fok, bir süre izlendikten sonra, dibe dalarak mağaranın su altındaki çıkışına doğru yüzerken bölgeden uzaklaştı.
Yapılan araştırmalar neticesinde, Mersin’e ait 321 kilometrelik kıyı boyunca 25’ten fazla Akdeniz fokunun yaşadığı belirlenmişti.

DOLAR
EURO
İNG. STERLİNİ
İSV. FRANGI
KAN. DOLARI
ÇEYREK ALTIN
BITCOIN