sagedatasecurity.com indexarticles.com propertyguardmaster.com kernekotokiralama.com erotik shop en iyi slot siteleri deneme bonusu veren siteler
DOLAR 42,5089 % 0.01
EURO 49,4921 % -0.22
STERLIN 56,6729 % -0.19
FRANG 52,7930 % -0.17
ALTIN 5.757,96 % 0,09
BITCOIN 88.928,61 -4.167

Mersin’de Üzüm Sıkma Makinesi Desteğiyle Tarım Kolaylaşıyor!

Yayınlanma Tarihi :
Mersin’de Üzüm Sıkma Makinesi Desteğiyle Tarım Kolaylaşıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kırsal alanlarda tarımsal üretimi teşvik etmeye devam ediyor. Bu çerçevede, Tarsus’un Sucular Mahallesi’ne üzüm sıkma makinesi teslimatı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı aracılığıyla yürütülen makine ve ekipman destekleri, üreticilerin zamandan ve maliyetten tasarruf etmesini amaçlıyor. Kooperatifler vasıtasıyla sağlanan desteklerle ceviz soyma, zeytin boylama, hamur yoğurma ve üzüm sıkma makineleri kırsal üreticilere ulaştırılmakta.

“41 mahalleye destek sağlandı”

Bitkisel Destekleme Şube Müdürü Zeynep Durmaz, 2019 tarihinden itibaren toplam 41 adet üzüm sıkma makinesinin üreticilere ulaştırıldığını, 2025 yılı içerisinde ise 13 yeni teslimat gerçekleştirdiklerini ifade etti. Durmaz, “Üreticilerin girdi maliyetlerini azaltmayı, kâr marjlarını artırmayı hedefliyoruz. Makinelerimiz saatte bin kilogram kapasiteye sahip ve helezon sistemi sayesinde üzüm çekirdeklerini kırmadan suyunu çıkarabiliyor. Geleneksel yöntemlerle bir gün süren işlemi, bu makinelerle bir saatte bitirmek mümkün” şeklinde konuştu.

“İmece usulüyle kullanılıyor”

Sucular Mahalle Muhtarı Mustafa Yıldırım, makinelerin imece usulü ile kullanıldığını belirterek, “Üzüm sıkma makinesi, zahmetli bir işten kurtulmamızı sağladı. Önceden zeytin boylama makinesi de almıştık. Üreticilerimiz bir araya gelerek işlerini ortaklaşa yapıyor. Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Kadın üreticiler ise yapılan destekten memnun. Makineden yararlanan Teslime Yıldırım, “Üzüm suyu çıkarmak artık çok kolaylaştı. Önceden ayaklarımızla çiğniyorduk, bu işlem saatler sürüyordu. Artık 15 dakikada işimiz bitiyor. Daha kaliteli pekmez üretiyoruz ve kendimize vakit ayırabiliyoruz” diyerek duygularını paylaştı.

Bir diğer üretici Şerife Durmaz ise geleneksel şırana yönteminin son derece zahmetli olduğunu aktararak, “Şimdi başkanımız makine gönderdi, işimiz kolaylaştı” diye belirtti.

Sucular Mahallesi Kooperatif Başkanı Abdullah Çolak, makinenin pekmez üretiminde sağladığı kolaylık ve ürünlerin satışa sunulmasıyla ev ekonomisine katkı sağladığını dile getirdi.

Tarsus’ta üreticilere üzüm sıkma makinesi desteği

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

DÖVİZ KURLARI

  • Dolar DOLAR
    ALIŞ SATIŞ FARK
    42,5022 42,5089 % 0.01
  • Euro EURO
    ALIŞ SATIŞ FARK
    49,4725 49,4921 % -0.22
  • Sterlin İNG. STERLİNİ
    ALIŞ SATIŞ FARK
    56,6575 56,6729 % -0.19
  • Frang İSV. FRANGI
    ALIŞ SATIŞ FARK
    52,7650 52,7930 % -0.17
  • Kanada Doları KAN. DOLARI
    ALIŞ SATIŞ FARK
    30,6543 30,6658 % 0.69
  • Çeyrek Altın ÇEYREK ALTIN
    ALIŞ SATIŞ FARK
    9.211,53 9.414,26 % 0,09
  • Gram Altın GRAM ALTIN
    ALIŞ SATIŞ FARK
    5.757,21 5.757,96 % 0,09
  • Bitcoin BITCOIN
    FİYAT DEĞİŞİM
    88.928,61 -4.167

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

  • Satış
    Alış