sagedatasecurity.com indexarticles.com propertyguardmaster.com kernekotokiralama.com erotik shop en iyi slot siteleri deneme bonusu veren siteler
DOLAR 43,3026 % 0.05
EURO 50,7269 % -0.07
STERLIN 58,0991 % -0.15
FRANG 54,6414 % -0.25
ALTIN 6.768,54 % 2,27
BITCOIN 89.308,70 -2.089

Mersin’de Yaşlı Çiftin Davasında Şok Karar!

Yayınlanma Tarihi :
Mersin’de Yaşlı Çiftin Davasında Şok Karar!

Mersin’de bir otobüste darp edilen yaşlı bir çiftle ilgili açılan davada, sanık olan çocuk şüpheliye verilen hapis ve para cezaları yaş küçüklüğü dolayısıyla indirilerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Olay, 15 Aralık 2023 tarihinde Toroslar ilçesinde, Mersin Şehir Hastanesi’ne giden bir şehir içi otobüste yaşandı. İddialara göre, o dönemde Tarsus’ta bir lisenin müdürü olan İsmet T. ve oğlu A.O.T., 77 yaşındaki kalp pili taşıyan, felçli ve böbrek yetmezliği hastası Ramazan Polat ile eşi 71 yaşındaki Hamdiye Polat’a saldırı gerçekleştirdi. Saldırının anları güvenlik kameralarına yansıdı.

Davanın görüldüğü Mersin 2. Çocuk Mahkemesi’nde, sanık A.O.T.’ye 2 yıl hapis cezası verildi. Sanığın yaşının küçük olması nedeniyle ceza, 1 yıl 4 aya indirildi. Mahkeme, A.O.T. hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına (HAGB) karar verdi. Olay sırasında Hamdiye Polat’a yönelik darp eylemi nedeniyle sanığa verilen 2 bin 660 TL’lik adli para cezası da yaş küçüklüğü göz önünde bulundurularak HAGB kapsamına alındı.

Baba İsmet T. ise daha önceki duruşmalarda 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına mahkum edilmiş ve tutuklulukta geçirdiği süre dikkate alınarak serbest bırakılmıştı. Saldırının ardından idarecilikten alınan İsmet T.’nin, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanarak daha sonra emeklilik dilekçesi verdiği bilgisi edinildi.

Otobüste darp edilen Ramazan Polat, olaydan yaklaşık 5 ay sonra hastaneye kaldırıldı. 2 haftalık tedavi sürecinin ardından 20 Mayıs 2024’te yaşamını yitirdi. Mahkeme, ölümle olay arasındaki ilişkiye dair araştırma yapılmasını da sağladı. Alınan son karar neticesinde, çocuk sanık yönünden dava süreci HAGB kapsamında sonuçlanmış oldu.

Polat çiftinin avukatı Oğuzhan Tekin, duruşma sonrası yaptığı açıklamada sanığın ceza almasına rağmen indirim uygulanarak HAGB kararı verildiğini ifade etti. Tekin, “Sanığa 2 yıl hapis cezası verildi, ardından yaş küçüklüğü nedeniyle ceza 2 yılın altına düşürüldü ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verildi. Bu şekilde dosya kapanmış oldu. Suç, SSC (suçu silahla işleme) kapsamında değerlendirilmiş olsa da yasal indirimler uygulandı.” dedi.

Tekin ayrıca, ölüm ile olay arasındaki illiyet bağı hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurularının sonuçlandığını belirtti. Başsavcılığın, ölüm ile olay arasında illiyet bağı olmadığı yönünde KYOK (kovuşturmaya yer olmadığı) kararı verdiğini ve mahkemenin de benzer şekilde karar aldığını aktardı. İtirazlarının açık olduğunu da sözlerine ekleyen Tekin, Hamdiye Polat’a yönelik darp nedeniyle sanığa verilen 2 bin 660 TL’lik para cezası dışında başka bir hapis veya ek yaptırım olmadığını kaydetti.

Adliye önünde bir basın toplantısı düzenleyen Polat çiftinin kızı Bedriye Polat, verilen karara tepkisini dile getirdi. Babasının yaşadığı acı süreci anlatan Polat, “Gerçekten çok sinirliyim. Babam 5 ay boyunca yataklarda acı çekerek hayatını kaybetti. İlk günden itibaren konuşma becerisini kaybetti, yürüyemez hale geldi ve tamamen yatağa bağımlı oldu. Kemikleri kırık bir vaziyette 5 ay boyunca acı içinde can verdi. Sırf otopsi yapılmadığı gerekçesiyle olayla ölüm arasında bağ kurulmadı. Oysa babamın durumu ortadaydı.” şeklinde konuştu.

Otobüste darbedilen yaşlı çift davasında, sanığın 2 yıl hapis cezası yaşı küçük olduğu için düşürüldü

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

DÖVİZ KURLARI

  • Dolar DOLAR
    ALIŞ SATIŞ FARK
    43,2890 43,3026 % 0.05
  • Euro EURO
    ALIŞ SATIŞ FARK
    50,7116 50,7269 % -0.07
  • Sterlin İNG. STERLİNİ
    ALIŞ SATIŞ FARK
    58,0843 58,0991 % -0.15
  • Frang İSV. FRANGI
    ALIŞ SATIŞ FARK
    54,6018 54,6414 % -0.25
  • Kanada Doları KAN. DOLARI
    ALIŞ SATIŞ FARK
    31,2804 31,2971 % 0.02
  • Çeyrek Altın ÇEYREK ALTIN
    ALIŞ SATIŞ FARK
    10.828,39 11.066,56 % 2,27
  • Gram Altın GRAM ALTIN
    ALIŞ SATIŞ FARK
    6.767,74 6.768,54 % 2,27
  • Bitcoin BITCOIN
    FİYAT DEĞİŞİM
    89.308,70 -2.089

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

  • Satış
    Alış