
Mersin’de gerçekleşen bir yıkım sırasında, çevredeki bir binanın tahliye edilmesinin ardından apartman sakinlerinin yaşadığı mağduriyet gündeme geldi. Apartman sakinleri, kendilerine sağlanan geçici konaklamanın yalnızca bir gün boyunca yapıldığını ve bunun yetersiz olduğunu ifade etti.
Olay, 5 gün önce merkez Akdeniz ilçesi Hamidiye Mahallesi 4208 Sokak’ta bulunan 3 katlı eski bir yapının yıkımı sırasında meydana geldi. Yıkım anında bitişiğindeki 4 katlı binanın birinci katına yıkılma riskiyle büyük bir tehlike yaşandı. Bu gelişmenin ardından bina tedbir amaçlı olarak boşaltıldı. İlk gün bölgede güvenlik önlemleri alınırken, AFAD ve sağlık ekipleri de olay yerindeki incelemelerini gerçekleştirdi.
İki çocuğuyla birlikte mağdur durumda olan binanın sakini Gamze Mutlu, “Kış günü iki çocuğumla dışarıda kaldık. Apart dairelere yerleştirildik, ama yalnızca bir gün için konaklama sağlandı, sonrasında ödemeler kesildi. Eşyalarımız evde kaldı, üstümüzde sadece birkaç parça kıyafetle dışarı çıktık. Küçük bebeğimin bez ve mama ihtiyacı var, ayrıca kızım okula gidemiyor” şeklinde konuştu.
Ablasının o binada yaşadığını belirten Özlem Ercüment ise, “İnsanlar çocuklarıyla ortada kaldı. Soğuk havada 8 aylık bir bebeğin dışarıda kalması hangi vicdanı rahatlatır? Ne yıkım kararı var, ne de bu duruma sahip çıkan bir yetkili” dedi.
Hasar gören binanın birinci katında ikamet eden Muharrem Sabır, yaşadığı korkutucu anları anlatarak, “Betonun tamamen üzerimize düştüğünü gördüm. Sol ayağım enkazın altında kaldı, zor bir şekilde çıkabildim. Geçici konaklama ayarlandı, ancak sadece bir günün parası ödendi. Bu mağduriyeti kim yarattıysa, aynı şekilde gidermek zorundadır. Çocuklar okula gidemiyor” ifadelerini kullandı.

DOLAR
EURO
İNG. STERLİNİ
İSV. FRANGI
KAN. DOLARI
ÇEYREK ALTIN
BITCOIN