
Mersin’in Anamur ilçesinde, İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencileri, Kızılay Haftası kapsamında önemli etkinlikler gerçekleştirdi.
Akdeniz Camii Müberra Mert, Değirmencik Burnu ve Yunus Emre 4-6 Yaş Kur’an Kursları’nda düzenlenen programlarda, minikler Kızılay’ın yardım faaliyetlerini daha yakından tanıma fırsatı buldu. Etkinliklerin ilk durağı, Akdeniz Camii Müberra Mert Kur’an Kursu öğrencilerinin Türk Kızılayı Anamur Şubesi’ni ziyaretiydi. Öğrenciler, sıcak bir şekilde karşılandıkları bu ziyarette, Kızılay’ın tarihçesi, afetlerde yürütülen yardım çalışmaları, kan bağışı ve gönüllülük faaliyeleri hakkında bilgi edinme fırsatı buldu. Ayrıca, Kızılay gönüllüleri ile birlikte çeşitli eğitici aktiviteler de gerçekleştirildi.
“Önemli bir farkındalık”
Anamur İlçe Müftüsü Mehmet Fidan, bu etkinliğe dair yaptığı açıklamada, “Kızılay’ın önemini çocuklarımıza küçük yaşta öğretmek adına anlamlı bir etkinlik oldu. Programda emeği geçen öğreticilerimize, Kızılay Anamur yetkililerine ve gönüllülerine teşekkür ediyorum.” dedi.
Kızılay gönüllüleri, gönüllülük bilincinin erken yaşta kazandırılmasının önemine vurgu yaparak, “Minik öğrencilerimizle bir arada olmaktan mutluluk duyduk.” şeklinde ifadelerde bulundu.
Renkli görüntüler
Program kapsamında öğrenciler, Kızılay’ın önemini anlatan şiirler, şarkılar ve gösteriler sundu. Velilerin de katıldığı etkinlikler, renkli anlara ev sahipliği yaparken, çocuklar Kızılay’ın insan hayatını koruyan ve destekleyen çalışmaları hakkında uygulamalı etkinliklerle bilgi sahibi oldular.

DOLAR
EURO
İNG. STERLİNİ
İSV. FRANGI
KAN. DOLARI
ÇEYREK ALTIN
BITCOIN