
Mersin’in Mut ilçesinde incir hasadı tamamlandı. Bu yıl, sezon başlangıcında kilogram fiyatı 250 lira olan incirin sona ererken 150 lirayla kapanması, üreticileri sevindirdi.
Mut’ta önemli bir gelir kaynağı olan beyaz Mut incirlerinin hasadı başarıyla gerçekleştirildi. Aroması, rengi, boyutu, tadı ve dayanıklılığı ile tercih edilen bu incir, bu yıl üreticilere iyi bir kazanç sağladı. Hasat süresince, kilogram fiyatı 150 liranın altına düşmeyen incirin, son satış fiyatı ise 150 lira olarak belirlendi.
İncir üreticisi Mehmet Yıldız, “Bu yıl incir üreticinin yüzünü güldürdü. Sadece iklimsel nedenlerden dolayı rekoltede bir düşüş yaşandı. Bu durum da bu yıla özel bir durum. Ancak fiyatlarımız 250 lira ile başlayıp 150 lira ile sezonu kapattı. Kuru incirlerimiz ise 700 ile 800 lira arasında alıcı buluyor” dedi.

DOLAR
EURO
İNG. STERLİNİ
İSV. FRANGI
KAN. DOLARI
ÇEYREK ALTIN
BITCOIN