
Mersin Orman Bölge Müdürü Rifat Ataş, Mut Orman İşletme Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen çalışmalara yönelik bilgiler edindi. Ataş, “Sahadan depoya kadar üretilen emvallerin standardizasyon işlemleri, doğru ve güvenilir bir şekilde yürütülmelidir” şeklinde konuştu.
Bölge Müdürü Rifat Ataş, Kıravga Şefliği’nin bakım sahalarında incelemelerde bulunarak yürütülen faaliyetleri denetledi. Endüstriyel ağaçlandırma alanındaki arazi hazırlığı ile tensil ve bakım sahalarındaki üretim süreçleri hakkında bilgi aldı. Ayrıca, yapımı tamamlanan Çampınarı ekip binasında da incelemelerde bulundu. Ömerağa deposunda denetim gerçekleştiren Ataş, burada bulunan emvallerin istif, tasnif ve standardizasyonunu gözden geçirdi. Sahadan depoya kadar üretilen emvallerin standardizasyon işlemlerinin, teşkilat ve kamu idaresi tarafından doğru ve güvenilir bir şekilde yapılması gerektiğini vurguladı ve bu sürecin mutlaka mevzuata uygun olması gerektiğini belirtti.
Ataş, üretilen emvallerin dikkatlice kontrol edilmesi ile tensil ve bakım sahalarındaki üretimde verimliliğin artırılmasının hedeflendiğini ifade etti. Ayrıca standartlara uygunluk, kaliteli üretim sağlanması ve ürün zayiatlarının en aza indirilmesi konusunun da önemine dikkat çekti.