
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Engelsiz Yaşam Parkı, düzenlediği seramik kursu ile özel çocukları ve annelerini bir araya getiriyor. Bu kurs aracılığıyla çocuklar, hayal güçlerini seramiğe aktarırken anneleri de kendilerine zaman ayırıp çocuklarıyla kaliteli anlar geçiriyor.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Engelsiz Yaşam Parkı, özel gereksinimli bireyler ve aileleri için sosyal, kültürel ve sanatsal kurslar sunmaya devam ediyor. Seramik kursu, anneler ve çocukların birlikte üretim yapmasına imkan tanıyor. Parkta mevcut olan bocce, körling, halk dansları, el sanatları ve resim gibi etkinliklerle birlikte seramik kursu da büyük ilgi odağı. Bu kurs, annelere yeni bir hobi edinme fırsatı sunarken çocukların el becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. Seramik kursu, salı ve çarşamba günleri 16.00-18.00 saatleri arasında annelere, cumartesi günleri ise 19.00-20.00 saatleri arasında anne-çocuk gruplarına yönelik olarak gerçekleştiriliyor.
“Anneler ve çocukları burada güzel bağlar kuruyorlar.”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Parkı’nda dekoratif el sanatları eğitmenliği yapan Melisa Paşaoğlu, 1 Haziran itibarıyla yaz programına geçtiklerini ifade etti. Paşaoğlu, “Daha önce de seramik boyama derslerimiz vardı, yalnızca saatlerde değişiklik yaptık. Salı ve çarşamba günleri saat 16.00-18.00 arasında çocuklarımız havuzdayken annelerle birlikte çalışıyoruz. Cumartesi günleri ise 19.00-20.00 saatleri arasında anne ve çocuklarla birlikte aktivite yapıyoruz. Hem güzel bir bağ kuruyorlar, hem de eğlenceli zaman geçirip boyama yapmayı öğreniyorlar.” dedi.
Anne ve çocukların birlikte katıldığı etkinliklerin, anne-çocuk ilişkisine sağladığı olumlu etkilerden bahseden Paşaoğlu, “Burası, annelerin dışarıda yaşadığı zorluklardan arınarak hobi edindiği bir yer. Anne ve çocuk birlikteyken, anne çocuğuna, ‘Bak burayı böyle boyamalısın’ diyerek çocuğun eksik yaptığı yerleri gösteriyor ve birbirlerini tamamlıyorlar. Burada güzel vakit geçirmeleri ve bunu evde de sürdürmeleri harika. Çünkü özel çocukların telefon ve televizyonla oyalanmalarından ziyade, böyle bir hobi kazanmaları çok önemli.” şeklinde belirtti. Kurslara katılmak isteyenler için başvuru yöntemlerini de paylaşan Paşaoğlu, “İlgilenenler, Alo 185 Çağrı Merkezi veya Engelsiz Yaşam Merkezi ile Engelsiz Yaşam Parkı’nın telefon numaralarından bize ulaşabilirler.” diye ekledi.

DOLAR
EURO
İNG. STERLİNİ
İSV. FRANGI
KAN. DOLARI
ÇEYREK ALTIN
BITCOIN