
Mersin’in Tarsus ilçesinde, bir asansör kazasında yaşamını yitiren Pelin Kıyga Yaşot’un anısını yaşatmak amacıyla, adı bir parka verildi. Bu karar, belediye meclisi tarafından alındı.
Tarsus Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda, çeşitli belediye müdürlükleri ve komisyonlardan gelen belgeler ele alındı ve sonuçlandırıldı.
Başkan Boltaç, toplantıda yaptığı konuşmada, belediyenin artan hizmet kapasitelerine dikkat çekerek, “Tarsus büyümekte ve genişlemekte. İş ve işlemlerimiz de bu oranda artış göstermekte. Ruhsat işlemlerimizde şu an 87 dosyayı yönetiyoruz ki bu oldukça yoğun bir süreç.” dedi. Boltaç, bürokrasinin yavaş olduğu yönündeki eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, “Aksi takdirde bu kadar dosya çıkmazdı. Ancak bu durum bizi tatmin etmiyor, daha fazlasını gerçekleştirmenin yollarını bulmalıyız.” ifadelerine yer verdi.
İmar Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgi veren Boltaç, “Yeni yıla girmeden 1,5 ay önce proje alımını durduracağız. Elimizdeki projeleri yıl sonuna kadar tamamlayacağız.” şeklinde konuştu.
Bolatlı Mahallesi’nde yaşanan trajik olay hakkında da açıklama yapan Başkan Boltaç, “Sulama kanallarında, çoğu çocuk olmak üzere 10 vatandaşımızı kaybettik. Bu kanallar bizim sorumluluğumuzda olmasa da, başka canların yanmaması adına süreci yakından takip edeceğiz.” dedi.
Gaziler Mahallesi’nde oluşan benzer tehditlere de dikkat çeken Boltaç, “Sorumluluğumuz olmasa da, yaşanan olaylarla ilgili adli süreçlerde tazminat ödemek zorunda kalıyoruz. Bir can kaybı yaşandığında, tazminatın hiçbir anlamı olmuyor. Yetkili kurumların müdahale etmesini bekliyoruz. Gerekirse protokollerle iş birliğine hazırız.” dedi.
Pelin Kıyga Yaşot’un adı, Fevzi Çakmak Mahallesi 1787. Sokak üzerindeki bir parka verildi. Başkan Boltaç, “Bu acı kaybımız bizleri derinden üzüyor. Keşke böyle acılar yaşanmasa. Ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum.” dedi. Mecliste bu karar oy birliğiyle kabul edildi.
Toplantıda ayrıca amatör spor kulüplerine yapılacak nakdi yardımlar da gündeme geldi. Kulüplerin destek almak için belediyeye resmi başvuru yapması gerektiği hatırlatıldı. Bu madde de oy birliğiyle kabul edildi.

DOLAR
EURO
İNG. STERLİNİ
İSV. FRANGI
KAN. DOLARI
ÇEYREK ALTIN
BITCOIN