
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı öncesinde 13 ilçede bulunan cami, cemevi, kilise ve mescitlerde temizlik çalışmalarını artırdı. Modern ekipmanlar kullanılarak gerçekleştirilen bu çalışmalar sayesinde, ibadethaneler steril hale getirilirken, vatandaşlara hijyenik bir ibadet ortamı sağlanıyor.
Sağlıklı ve hijyenik koşullarda ibadet etmek isteyen vatandaşlar için titiz bir şekilde çalışan Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, rutin olarak yürüttüğü ibadethane temizlik çalışmalarına hız verdi. Ramazan ayı öncesi temizlik işlemlerini sıklaştıran ekipler, cami, cemevi, kilise ve mescitlerin hijyenik bir ortamda ibadet edilmesi için özveriyle çalışıyor. Mersin’deki tüm ibadethanelerin düzenli temizliğini sağlamak için kurulan özel ekip, yıl boyunca bu faaliyetlerini sürdürüyor. Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı ekipleri, modern temizlik cihazları ve profesyonel kadrosu ile Ramazan öncesi ibadethaneleri hijyenik hale getiriyor.
Temizlik işlemlerinin ardından ibadethanelerin içerisine saf gül yağı sıkılarak, mekanların hoş kokması sağlanıyor. Ayrıca, temizlik işlemleri din görevlileri, muhtarlar ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda da gerçekleştiriliyor. Vatandaşlar, ibadethane temizliği ile ilgili isteklerini ‘Alo 185’ veya ‘Alo 188 Teksin Çağrı Merkezi’ ve Teksin uygulaması üzerinden ekiplerle paylaşabiliyorlar.
“İbadethanelerimizi steril hale getiriyoruz”
Mezarlıklar Daire Başkanlığı’nda amir olarak görev yapan Mahmut Alper Koç, ibadethanelerde yürütülen temizlik çalışmaları hakkında bilgi vererek, ekiplerin yıl boyunca faaliyet gösterdiğini belirtti. Ramazan ayı öncesinde ibadethanelerin genelinde temizlik yaptıklarını ifade eden Koç, “Mersin genelinde tüm ibadethanelerin temizliğini sağlıyoruz. Muhtarlarımız ve cami imamları taleplerini iletebiliyor. Bu talepler doğrultusunda ibadethane temizliğimizi gerçekleştiriyoruz. Camilerimizin halılarını yıkıyor, dezenfektan kullanarak ortamı steril hale getiriyoruz.” şeklinde konuştu.
“Çalışmalarımız Ramazan boyunca devam edecek”
Temizlik işlemlerinin teknolojik ekipmanlarla yürütüldüğünü vurgulayan Koç, “Camilerimizde halı temizliği için yıkama ve buhar makinelerimiz mevcut. Dezenfektan uygulamalarının ardından silme işlemleri yapıyoruz. Son aşamada ise gül suyu kullanarak, ibadethanelerin hoş kokmasını sağlıyoruz.” dedi. Temizlik çalışmalarının Ramazan öncesinde sıklaştığına dikkat çeken Koç, “12 ay boyunca süren çalışmalarımız Ramazan ayında namazlar sırasında daha düzenli ve steril bir ortam oluşması için yoğun bir şekilde devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

DOLAR
EURO
İNG. STERLİNİ
İSV. FRANGI
KAN. DOLARI
ÇEYREK ALTIN
BITCOIN