
Konya’nın Karapınar ilçesinde görev yapmakta olan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Günay, geçirdiği kalp krizi sonucu şehit oldu. Cenazesi, memleketi Mersin’in Erdemli ilçesinde gözyaşları içinde defnedildi.
Dün akşam saatlerinde, Milli Savunma Bakanlığı Atış Test Değerlendirme Merkezi’nde nöbet tutan Hüseyin Günay, aniden kalp krizi geçirdi. Olayın bildirilmesinin ardından sağlık ekipleri hemen bölgeye gönderildi. Ambulansla ilçe devlet hastanesine kaldırılan Günay, yaklaşık bir saat süren müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehidin cenazesi, Konya’dan memleketi Mersin’in Erdemli ilçesine getirildi ve ilçedeki Ulu Cami’de ikindi namazı sonrası cenaze töreni düzenlendi. Bu esnada Vali Atilla Toros, şehit ailesine destek vererek babanın elini sıkı bir şekilde tuttu.
İl Müftü Vekili Recep Çarpar’ın yönettiği cenaze namazının ardından, şehidin naaşı Limonlu Mahallesi Mezarlığı’na götürüldü. Burada, şehidin babası Mustafa Günay, “Bayrağımız şanımız, vatan canımız, feda olsun kanımız” diyerek ordu marşını seslendirdi. Naaşı mezarlığa aracın önünde gözyaşları içerisinde taşınan şehit, toprağa verilmek üzere uğurlandı. 38 yaşındaki şehidin, Bilge Günay ile evli olduğu ve bir çocuk sahibi olduğu bilgisi edinildi.
Cenaze törenine; Vali Atilla Toros, Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Kazankaya, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, ilçe protokolü, siyasetçiler, şehidin ailesi ve yakınları, vatandaşlar ile emniyet ve askeri personel katılım gösterdi.