
Mersin’in Tarsus ilçesindeki kırsal bir mahallede meydana gelen olayda, 13 yaşındaki ilköğretim 7. sınıf öğrencisiyle intihar eden şahsın cenazesi, otopsi için adli tıpa gönderildi. Olay sonrası bölge sakinlerinin tepkileri üzerine, failin cenazesi farklı bir araçla taşındı.
Olay, sabah saatlerinde Sarıveli Mahallesi’nin meydanında gerçekleşti. İddiaya göre, psikolojik problemleri bulunan 59 yaşındaki Yasin Ataş, otomobilini park ettikten sonra elinde av tüfeğiyle sokağa çıkarak havaya ateş açtı. Bu esnada, bakkaldan ekmek alan kuzenler Emir Ali Aktaş (13) ile Mustafa Aktaş’a (20) ateş etti. Ardından, intihar eden Ataş, kendisine ateş etti. Olayı görenler durumu hemen sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. Sağlık ekipleri, Emir Ali ve olayın faili Ataş’ın yaşamlarını yitirdiğini tespit etti. Yaralı olan Aktaş ise ambulansla ilçe devlet hastanesine kaldırıldı.
Bölge sakinleri, failin cenazesinin aynı araçla taşınmasına itiraz etti. Olay yeri inceleme ekipleri ve savcının çalışmasının ardından cenazelerin taşınması için cenaze aracı geldi. Ancak cenazelerin ikisini aynı araca koymak isteyen cenaze aracına yerel halk karşı çıktı. Sonunda, önce çocuğun cenazesi morga götürüldü; failin cenazesi ise bir saat sonra gelen ikinci araçla otopsi için gönderildi.
Öte yandan, intihar eden şahsın sabah bir kahvehaneye gidip poğaça alarak kahvaltı yaptığı, sonrasında kendi otomobilini ateşe verip olayı gerçekleştirdiği öğrenildi.

DOLAR
EURO
İNG. STERLİNİ
İSV. FRANGI
KAN. DOLARI
ÇEYREK ALTIN
BITCOIN